Alweer spruitjes, denk je misschien. Ja maar ho even, dit is een wel heel bijzondere variant. Ruud Besems raakte geïnspireerd door het eerdere spruitjesrecept op deze site en ging subiet aan de slag in zijn keuken.
Op zijn website schrijft Ruud dat hij met shoarma, spruitjes en Castelmagno een ultiem fusion gerecht heeft gemaakt met invloeden uit Nederland, Italië, het Midden-Oosten en Indonesië. Nou moe.
Benvenuto Castelmagno
Het is leuk om op de site van Ruud te lezen over de herkomst van Castelmagno, maar voordat je naar hem vertrekt wil ik hier alvast de ingrediëntenlijst voor deze ovenschotel geven.
De tekst gaat onder de afbeelding verder.
Dit heb je nodig
750 (vuile) spruitjes
500 gram shoarma vlees
350 gram aardappels (voor de puree)
1 rode ui
2 teentjes knoflook
Zout
Kerrie
2 theelepels traditionele Indonesische ketjap sambal
100 gram crème fraîche
50 ml melk
150 gram Castelmagno
150 gram geraspte jong belegen kaas
De beschrijving van het recept (én het Castemagno-verhaal) staat op de website van Ruud Besems. Klik hier om daar naar toe te gaan.
Eet smakelijk alvast.